CONTENT MARKETING

ONZE VISIE OP CONTENT MARKETING

Om content marketing uit te bouwen tot dé drijvende kracht achter je bedrijf en groei, zoeken wij naar de raakvlakken tussen datgene wat jouw (potentiële) klanten interesseert en bedrijfsactiviteiten.

Deze inhoud overstijgt het commerciële verhaal. Door je kennis en vakmanschap te delen en te etaleren zal het een toegevoegde waarde bieden, en daar draait het om.

Als zaakvoerder onderschat je waarschijnlijk het feit dat jij over veel unieke expertise beschikt. Bovendien zit jouw bedrijf boordevol verhalen.

Wij brengen de juiste inhoud aan de oppervlakte én verspreiden deze op het juiste moment aan de juiste doelgroep. Daarbij bekijken we welke kanaal het meest aangewezen is. Zo bouwen we een stevige relatie op tussen je (potentiële) klanten en jouw bedrijf. Om dit zo goed mogelijk in kaart te brengen maken wij gebruik van een content marketingplan.

WELKE BOODSCHAPPEN OP WELK MOMENT VOOR WELKE DOELGROEPEN?

Een content marketingplan geeft een helder antwoord op de volgende vraag: ‘Welke boodschappen gaan we de volgende jaren en op welk moment uitsturen naar welke doelgroepen?’. Het content marketingplan vloeit voort uit een doelgroepenanalyse en staat idealiter klaar bij de lancering van je nieuwe website.

WAAROM EEN CONTENT MARKETINGPLAN?

Een goede website lanceren volstaat niet om je bedrijf te laten groeien, dankzij online marketing wel.

Stapsgewijs moet je een website verder uitbouwen met informatie die voor jou doelgroepen interessant is. Zo toon je je kennis en vergroot je het vertrouwen bij potentiële klanten. Jij bent de specialist in jouw vakgebied!

Uiteraard stelt zich dan de vraag: met welke informatie moet ik mijn website verrijken én op welk moment? Een content marketingplan biedt hierop het antwoord.

WAT OMVAT EEN CONTENT MARKETINGPLAN?

Dankzij de doelgroepenanalyse weet wie je klanten en vooral ook wie je ideale klanten zijn, dan ken je ook hun interessegebieden én de problemen waarvoor ze oplossingen zoeken. Daarnaast weet je dankzij de marktpositionering ook wat je onderscheidende troeven zijn.

Deze kennis vormt de fundering voor je content marketingplan. In dit plan geven we voor een specifieke periode een helder antwoord op volgende vragen:

  • Op welke klantenof doelgroepen richten we ons met elke boodschap?
  • Op welke momentenen via welke kanalen gaan we dan communiceren?
  • Welke boodschappenhebben we op elk moment te vertellen?

Je content marketingplan bevat dus concrete onderwerpen en thema’s om over te bloggen, online video’s op te nemen, e-books uit te werken, info verstrekking te ontwikkelen,…

Naast de online communicatietools integreren we in je content marketingplan ook je offline communicatie-inspanningen. Zo heb je een compleet marketing- en communicatieplan.