(MANIPU)HELPEN VAN KLANTEN LEVERT ZOVEEL MEER OP DAN MANIPULEREN

It's only fair to share...Buffer this page
Buffer
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Inbound marketing komt neer op (manipu)helpen, van deze stelling zijn wij overtuigd. Wat bedoelen we precies met (manipu)helpen?

Inbound marketing is een techniek om potentiële klanten naar je toe te krijgen naar een enorme magneet, in plaats van jezelf en je diensten of producten voortdurend zelf te moeten verkopen.

Voorwaarde om te slagen met aantrekken van klanten? Moet je mensen helpen om jou en je relevante aanbod online terug te vinden, en daar komt wat werk bij kijken. Zo moet je een goede website hebben, aan sociale media doen, bloggen… Al deze inspanningen lonen ten zeerste. Door de samenvoeging van meerdere onlinemarketingmethodes en kanalen, die zorgen voor een sterke online aanwezigheid, komen klanten als vanzelf bij jou terecht.

Over vogels en inbound marketing

Laten we dit alles even uitleggen aan de hand van een verhaaltje. Een meisje gaat op zoek naar vogels en neemt haar camera mee. Zij woont in de stad en begint haar zoektocht om de hoek. Na een dag zoeken heeft ze geen enkele vogel goed kunnen fotograferen. De volgende dag gaat zij het platteland op en maakt ze er één, de dag erna een paar in het bos. Weer niet zo denderend qua aantal. Een verbaasde voorbijganger vraagt haar wat zij aan het doen is. “Ik fotografeer vogels”, zegt ze. “Ik doe dat ook”, zegt de passant, “maar waarom loop jij er met een camera naartoe? En laat je ze schrikken?” “Hoe moet ik ze anders maken?”, vraagt het meisje. “Dat is toch poepsimpel”, zegt de voorbijganger, “Ik heb een mooie tuin en zet die vol lekker ruikende bloemen, water en voeder bakjes. Ik hoef de vogels niet te zoeken, die komen vanzelf langs, aangetrokken door me tuin”.

Moraal van het verhaal?

Als je waarde biedt aan je klanten, zal je erin slagen ze naar je toe te lokken. Dat is op zich al een heel fijne manier van werken. Het geeft een heel ander gevoel dan wanneer je constant achter een nieuwe klanten moet jagen. En laat dat nu net het gene zijn wat inbound marketing voor jouw bedrijf en business kan betekenen.

Stop dus met manipuleren en begin met (manipu)helpen, want “wat je geeft, krijg je sowieso terug”. Dat motto geldt altijd en overal, in het gewone leven, maar ook zeker in het zakendoen.

It's only fair to share...Buffer this page
Buffer
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *