Waarom bloggen een must is!

It's only fair to share...Buffer this page
Buffer
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Bloggen is meer dan hot! Velen gebruiken het als werkwoord, anderen als zelfstandig naamwoord. Het maakt niet uit hoe je de term gebruikt. Eén ding is zeker: een blog valt niet meer weg te denken uit elk content plan in 2017.

Maar waarom is bloggen nu zo belangrijk?

1. Je kennis

Kies eender welke website op het net: ik durf te wedden dat ze beweren de expert te zijn in hun vakgebied! Maar dit beweren alleen is niet voldoende. Vandaag de dag moet je je expertise bewijzen. Dit doe je door middel van nuttige en informatieve content die je publiceert via een blog.

In een blog artikels anticipeer je op vragen of problemen die je klanten bezig houden en je formuleert hier tegelijkertijd een antwoord op. Hoe meer vragen je beantwoord, hoe meer je je expertise in de verf zet en hoe meer je aan geloofwaardigheid zal winnen. Een tevreden lezer zal dit ook doorvertellen of delen. Net deze mond-aan-mond reclame zorgt ervoor dat je als een expert aangezien zal worden wanneer het gaat over een bepaald onderwerp of specifieke sector.

2. Google

Het bouwen van een nieuwe website is voor veel bedrijven een tijdrovende opdracht. Kostbare tijd die liever in andere taken gestoken wordt. Met als gevolg dat eens een nieuwe website live staat men ervan uit gaat dat men voor een aantal jaren gerust is. De inhoud van de website blijft vanaf dan statisch totdat het weer tijd is voor een nieuwe website.

Google en andere zoekmachines zijn echter altijd op zoek naar nieuwe content voor hun zoekresultaten. Ze hebben met andere woorden geen aandacht voor statische websites. Door de content van je blogs breid je de inhoud van je website telkens verder uit. Hoe meer blogs je publiceert hoe meer pagina’s van jouw website in de zoekmachine van Google opgenomen worden. En hoe meer kans dat één van je pagina’s wordt weergegeven in de zoekresultaten van Google wanneer iemand op zoek gaat naar informatie waar jij over geschreven hebt.

3. Sociale media

Veel bedrijven starten enthousiast met een Facebook-pagina. Nieuwtjes, vacatures, leuke foto’s, realisaties; het krijgt allemaal een plaats op hun tijdlijn. Maar al snel verdwijnt de inspiratie en de aandacht voor deze pagina. Uiteindelijk worden alleen de nieuws feiten nog gepost. Dit zorgt voor een eenzijdige, commerciële berichtgeving waar niemand op zit te wachten…

Blogs zijn de ideale aanvulling op je sociale media en zorgen voor een afwisselende berichtgeving. Enerzijds ga je je content proactief aanbieden aan potentiële klanten die reeds interesse hebben getoond voor jouw product of diensten. Anderzijds ga je hun aansporen om te klikken op je bericht en meer te lezen op jouw website. Zo creëer je extra verkeer naar jouw website.

Met elke blog die je schrijft geef je je lezers de mogelijkheid deze blog te delen via hun sociale media. Je content komt hierdoor onder de aandacht van een nieuw publiek dat jou misschien nog niet kent.

4. Verkoop

Stel je voor: je hebt een offerte voorgelegd aan een prospect. Hij lijkt nog niet helemaal overtuigd of wil niet onmiddellijk akkoord gaan met jouw voorstel. In dat geval kan je hem een aantal blogs toesturen die inspelen op mogelijke vragen of twijfels die jouw prospect nog parten spelen. Je prospect zal zich herkennen in deze informatie, een antwoord vinden op zijn vragen en zijn vertrouwen in je bedrijf zal groeien. Hoe meer vertrouwen hoe groter de kans dat hij ervoor kiest om klant te worden.

Kortom: Een blog is een lange termijn marketingtool die verkeer naar je website, en dus effectieve leads, kan opleveren. Aandacht besteden aan de creatie van content en blogs is zeker geen verloren moeite.   Wij zijn er zeker van dat je inspanningen beloond zullen worden in de vorm van verkoopresultaten.

Meer weten of hulp nodig neem dan contact met mij op

It's only fair to share...Buffer this page
Buffer
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

12 thoughts on “Waarom bloggen een must is!”

  1. Een blog bij een bedrijfswebsite geeft het idee dat je de persoon achter het bedrijf leert kennen. Dat kan ik zeker waarderen : )

    Zelf blog ik ook, maar mijn blog is mijn bedrijf.

  2. Sinds kort heb ik ontdekt dat als je een webwinkel of site hebt en iets te voeden hebt je inderdaad het beste erbij kunt bloggen. Zo komen de mensen wat te weten en maak je je site toegankelijker voor google SEO. Tenminste dat idee heb ik erover. Ik dacht eerst van wat een onzin, maar begrijp nu waarom het juist een goede aanvulling kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *