Van potentiële klant naar Facebook fan !

It's only fair to share...Buffer this page
Buffer
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Een potentiële klant bezocht je website. Prachtig, maar wat ben je ermee als deze je niet contacteert én misschien jouw bedrijf vergeet? Weinig tot niets! Gelukkig bestaat er de mogelijkheid van re marketing, waarbij je de kans krijgt om jouw websitebezoekers om te zetten in Facebookfans. Eens iemand fan is van jouw Facebookpagina, dan kan je deze in de toekomst telkens opnieuw bereiken met jouw content. Maar hoe doe je dat: websitebezoekers omzetten in Facebookfans? 

De eenvoudigste – maar ook meest passieve manier – is het plaatsen van het icoontje van Facebook op jouw site met een vriendelijke aansporing om jouw pagina te volgen. Mogelijk zal nu en dan een enthousiaste websitebezoeker deze stap wel zetten, maar van echt actieve werving kan je dan niet spreken.

Re marketing werkt veel proactiever, en leidt – mits een professionele aanpak – dan ook tot veel betere resultaten. Bij deze techniek laat je doelgericht interessante advertenties zien aan personen die eerder jouw website hebben bezocht, wat onder meer kan worden toegepast met Facebook. We schetsen de verschillende stappen die je moet ondernemen:

Installeer een Facebook pixel op jouw site

Deze korte code, aangeleverd door Facebook, geeft Facebook de kans om jouw websitebezoekers te identificeren. Telkens iemand met een Facebook-profiel jouw website bezoekt, plaatst Facebook deze in een lijst. Je kan deze lijst zelf niet bekijken, maar je kan deze mensen in een volgende stap wel bereiken met een Facebook-advertentie.

Facebook pixel klik hier.

Verzamel voldoende websitebezoekers

Pas wanneer een voldoende aantal mensen jouw website heeft bezocht – en dus de lijst van Facebook voldoende is gevuld -, kan je aan de slag gaan met re marketing via Facebook. Het komt er dus op aan om eerst voldoende bezoekers op je website te krijgen. Dit kan via online adverteren met Google AdWords, via hoge organische scores in zoekmachines, met boeiende en aansprekende blogberichten,…

Bereik je websitebezoekers met een advertentie

De volgende stap is het instellen van een advertentiecampagne in Facebook die zich richt op jouw websitebezoekers. Afhankelijk van de bezoekersaantallen kan je jouw advertentie laten verschijnen bij alle mensen die de afgelopen dag, de afgelopen week, de afgelopen maand,… jouw website hebben bezocht. Met deze advertentie kan je verschillende doelen beogen: je kan mensen uitnodigen om jouw website opnieuw te bezoeken, je kan ze een interessante actie aanbieden … of je kan hen gericht aansporen om jouw Facebookpagina te volgen.

Als deze laatste optie lukt, krijg je de kans om via de juiste content op jouw pagina stap voor stap een sterke relatie op te bouwen met je nieuwe volgers, waarna deze mogelijk klanten worden.

‘Top of Mind’

Zelfs wanneer mensen geen actie ondernemen op basis van jouw Facebook-advertentie, ben je nogmaals bij hen onder de aandacht geweest. Verschillende keren onder de aandacht komen van jouw doelgroep is belangrijk om ‘top of mind’ te worden én te blijven.

Campagnekosten en rendement

Om een Facebookcampagne op te starten en hierbij re marketing toe te passen, hoef je geen raketgeleerde te zijn. Toch is het een kunst om doelgericht aan de slag te gaan met jouw advertenties. Want wil jij de meeste resultaten voor jouw campagnes, dan is een interessante instelling voor doelgroep, tijdsduur, advertentie-inhoud een absolute must. Elk element bepaalt de kosten van je campagne en het rendement. Foute keuzes komen je letterlijk en figuurlijk duur te staan, zonder dat je veel nieuwe klanten werft.

Wil je hier hulp bij ontvangen neem dan contact met mij op.

It's only fair to share...Buffer this page
Buffer
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

16 thoughts on “Van potentiële klant naar Facebook fan !”

  1. Ik had hier werkelijk nog nooit over gehoord. Wat een goed iets om zo onder de aandacht te blijven van bezoekers / potentiële klanten. Facebook maakt veel mogelijk!

  2. Facebook kan een belangrijke bron van bezoekers zijn. Dat zou voor mij een reden kunnen zijn om er in te investeren. (tweede reactie via Blogger Magazine. Heb al op alledrie de posts gereageerd).

  3. Je schrijft: “Verschillende keren onder de aandacht komen van jouw doelgroep is belangrijk om ‘top of mind’ te worden én te blijven.” Daar ben ik het 100% mee eens en dat vraagt veel inzet, inspiratie en doorzettingsvermogen en ook de moed om het telkens weer te doen.
    Zelf ben ik steeds aan het stoeien met onder de aandacht komen van tuinbezitters, lezers en liefhebbers van tuinen. Ik merk dat ik ze liever naar mijn website en blog trek dan naar mijn Facebook-pagina. Voor mijn gevoel zijn het dan lezers en fans die meer geïnteresseerd zijn.
    Zonnige tuingroet, Mariëtte

  4. Ik heb een haat liefde verhouding met Facebook. Je kunt er niet om heen als blogger, maar ik heb bijvoorbeeld liever dat mensen op mijn blog reageren dan via dat stomme Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *