Instagram voor je onderneming

It's only fair to share...Buffer this page
Buffer
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

waarom je er absoluut mee aan de slag moet gaan

Steeds meer ondernemers ontdekken de enorme potentie van Instagram als uitstekende aanvulling op hun activiteiten op  sociale media land. Instagram heeft enkele eigenschappen die dit sociale mediakanaal uniek maakt voor bedrijven. Met deze blog wil ik jullie overtuigen om ook de stap te zetten.

 

Wat is Instagram?

Instagram is een sociaal mediakanaal dat zich volledig richt op het delen van aansprekende foto’s. De gebruikers kunnen elkaar onderling volgen, waarna ze geposte foto’s kunnen liken of delen. Omdat het visuele centraal staat, leg je de kwaliteitslat voor foto’s op Instagram best een stukje hoger dan op Facebook.

Bedrijfsprofiel aanmaken

Er bestaat binnen Instagram ook de mogelijkheid om een bedrijfsprofiel aan te maken. Dit profieltype geeft je meer analysemogelijkheden, zodat je het resultaten en de impact van je posts beter kunt opvolgen.

Wie bereik je met Instagram? Jonger en meer interactief

Via Instagram bereik je een jonger publiek dat meer geneigd is om jouw foto’s te liken en te delen. De gemiddelde leeftijd van een Instagrammer situeert zich tussen de 16 en 35 jaar.

Gebruikers op Instagram delen of liken tot 40 keer meer geposte foto’s in vergelijking met andere sociale mediakanalen als Twitter of Facebook.

Waarom Instagram inschakelen?

Door het posten van aansprekende en of inspirerende beelden, ontwikkel je een persoonlijke connectie met je huidige klanten en kom je letterlijk in beeld van nieuwe potentiële klanten. Instagram verhoogt het vertrouwen in jouw onderneming.

Gebruik # Hashtag

Hashtags # zijn op Instagram bijzonder belangrijk. Dit symbool groepeert foto’s met dezelfde hashtag (#foto #mijnfoto #mijnactiefoto #actiefoto) als een gebruiker nu iets zoekt met (actie foto) krijgt hij één virtueel fot album te zien met foto’s die de #actiefoto hebben. Gebruik daarom voor jouw posts meerdere # die allereerst verwijzen naar jouw merk of bedrijf. Voeg daarnaast extra branchespecifieke of populaire hashtags toe. Gebruik wel steeds hashtags die op de een of andere manier verbonden zijn met je onderneming.

It's only fair to share...Buffer this page
Buffer
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

9 thoughts on “Instagram voor je onderneming”

 1. Bedankt voor de tips! Ik heb gisteren een bedrijfsinstagram aangemaakt en ben er nu mee aan het puzzelen. Is er ook een mogelijkheid mensen uit te nodigen jou te volgen zoals bij Facebook? Ik heb het idee dat ik nu alleen mensen kan volgen in de hoop dat ze mij terug volgen.

  1. Het is inderdaad je vrienden gaan volgen en hopen dat ze jou gaan volgen.
   Het doel moet zijn om echt mooie fotos te gaan plaatsen en de juiste # te gebruiken.
   Je zal zien dat je dan meer volgers en likes krijgt dan op Facebook;)

 2. Bedankt voor de tips. Ik ben me ook een beetje aan het richten op Instagram. Vind het alleen een beetje moeilijk om foto’s gescheiden te houden. Als ik een foto plaats van bijvoorbeeld een urbex locatie heb ik weer een heel ander publiek dan als ik foto’s van mijn kinderen post

 3. Ik wist niet dat Instagram ook bedrijfsprofielen doet. Handig om te weten

  Klopt het dat het artikel stopt bij de hashtags? Het laatste woord dat ik zie is ‘voeg’ en verder niks meer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *