Welk sociale mediakanaal is geschikt voor jouw business?

It's only fair to share...Buffer this page
Buffer
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Sociale media zijn een must voor elk bedrijf, maar welke kanalen passen bij jouw business? Facebook, Instagram, Twitter of toch maar en LinkedIn en Google+? In dit artikel vergelijken we de belangrijkste sociale mediakanalen en we lijsten de voor- en nadelen op voor je bedrijf.

Facebook

Facebook is de moeder aller sociale mediakanalen en vandaag nog steeds een van de populairste – al voelt het Amerikaanse bedrijf van Mark Zuckerberg de hete adem van Twitter en YouTube steeds harder in de nek.

Facebook voor je bedrijf? Een absolute must voor elke sector. (ook voor B2B) Facebook is zo populair dat jouw specifieke doelgroep gegarandeerd ruim vertegenwoordigd is. Bovendien maakt Facebook het je gemakkelijk om heel precies te targets te bepalen op basis van interesses, beroep, regio, hobby’s en vele andere parameters. Facebook heeft ook een heel uitgebreid advertentieplatform dat bovendien goedkoper is dan Google Adwords!

Instagram

Instagram is een sociaal netwerk waarop gebruikers foto’s kunnen delen. Het bedrijf werd in 2012 overgekocht door Facebook voor meer dan 1 miljard dollar. Met bijna 600 miljoen gebruikers wereldwijd  en 2,1 miljoen Nederlanders en 1.6 miljoen Belgen is de mobiele app een enorm succes.

Instagram voor je bedrijf? Als beeldmateriaal belangrijk is voor je bedrijf, dan is het antwoord simpel: ja! Interieurdesigners, horecazaken, modehuizen, winkels, … Ze hebben allemaal baat bij een Instagram-account. Foto’s worden razendsnel gedeeld zodat je in geen tijd heel veel mensen bereikt. Als je dit koppelt aan de juiste hashtags bereik je ook het publiek dat je wil bereiken voor je onderneming.

Twitter

Met Twitter betreden we het terrein van de microcontent. Het sociale netwerk verplicht haar gebruikers om het kort te houden (maximaal 140 tekens) dus veel ruimte voor nuance is er niet. Maar wat het mist aan nuance maakt het goed aan snelheid. Ben je op zoek naar nieuws heet van de naald? Dan is Twitter dé place to be.

Twitter voor je bedrijf? Twitter is bijzonder geschikt om relevante content te delen met je doelpubliek. Je kunt in je tweets eenvoudig links delen, die op hun beurt weer kunnen gedeeld worden door je achterban. Op die manier bereik je op korte tijd héél veel mensen. Door op een slimme manier hashtags te gebruiken bouw je trouwens in geen tijd een community rond je bedrijf. Steeds meer bedrijven gebruiken Twitter tevens als platform waar klanten terecht kunnen met klachten of problemen. Gepast (en kort) reageren is dan wel de boodschap! Als advertentieplatform is Twitter eerder beperkt.

LinkedIn

LinkedIn staat traditioneel te boek als het sociale netwerk voor professionals. Aanvankelijk werd het platform vooral gebruikt door jong potentialen die op zoek waren naar een professionele nieuwe uitdaging. Vandaag is LinkedIn dé plaats voor bedrijven om gespecialiseerde content te delen.

LinkedIn voor je bedrijf? Het is belangrijk dat we een onderscheid maken tussen een persoonlijk LinkedIn-account en een bedrijfspagina. Als manager van een onderneming moet je gewoon actief op LinkedIn aanwezig zijn om je netwerk uit te bouwen en nieuwe contacten te leggen. En ook voor een bedrijf is het van groot belang om een eigen LinkedIn bedrijfspagina te hebben. Het vergroot de online zichtbaarheid van je merk en biedt een unieke mogelijkheid om gespecialiseerde content te delen met de juiste doelgroep. Adverteren op LinkedIn is hoofdzakelijk weggelegd voor bedrijven die actief zijn in B2B. Ook LinkedIn biedt heel wat mogelijkheden om een specifieke doelgroep te bereiken.

Google+

Google+ is een sociaal netwerksite die draait op Google-technologie en die door Google wordt beheerd en uitgebaat. Maar in België komt dit maar niet van de grond – en eigenlijk ook niet in de rest van de wereld. Google heeft al een paar keer geprobeerd om de Facebook-copycat nieuw leven in te blazen, maar voorlopig zonder succes.

Google+ voor je bedrijf? Niettegenstaande het beperkte succes van Google+ is het toch ten zeerste aanbevolen om het sociale netwerk in een professionele context te gebruiken. Maar dan zuiver vanuit een SEO-standpunt. We weten dat Google de sociale media in beschouwing neemt om haar zoekresultaten te bepalen. En Google+ is uiteraard een product van Google. Als bedrijf neem je dus beter het zekere voor het onzekere.

Eerste stapjes

Zet jouw bedrijf nog maar de eerste stapjes in de boeiende wereld van de sociale media? Beperk je dan tot maximaal één of twee kanalen en zorg dat je die goed onder de knie hebt alvorens verder te gaan. En denk eraan, een account hebben is niet genoeg. Het gaat erom wat je ermee doet. Heeft u hier hulp bij nodig neem dan contact met mij op

It's only fair to share...Buffer this page
Buffer
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

10 thoughts on “Welk sociale mediakanaal is geschikt voor jouw business?”

  1. Ik gebruik zelf eigenlijk alleen Facebook en Instagram (voor mijn bedrijf). Wel eens andere kanalen aangemaakt, maar daar doe ik inderdaad niets mee. Ik focus mij dus op deze 2, daar heb ik gemerkt dat ik het meest eruit haal. 🙂

  2. Ik ben echt een Instagrammer! Ik zit wel op Facebook en af en toe deel ik wat, maar ik ben daar echt een heel stuk minder mee bezig. Voor de rest doe ik niet aan social media. Ik wil mijn netwerk vergroten op een specifiek platform waar ik dan het meest mee bezig ben i.p.v. meerdere teglijkertijd en vergeet er consistent in the blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *